Má milovaná sousedka (spíše má druhá babička) paní Bednaříková má na své úžasné zahrádce prostě vše. To ze mě dělá tu nejšťastnější osobu v naší ulici, protože mám to nejlepší bio tržiště hned za plotem. Nebudete mi věřit, ale paní Bednaříková je prostě bohyně zeleniny a ovoce. Mít takový ráj hned u domu, je jedna z věcí, co mi zpříjemňuje život každý den. Přes léto žádnou zeleninu ani ovoce nikdy nekupuji. Je jí vždy dostatek, a když už nějakou musím koupit, stejně končí tak akorát v koši, protože mému rozmlsanému jazýčku, který je zvyklý na bio čerstvé domácí produkty, ty kupované moc nechutnají.

Jediná škoda je, že paní Bednaříková je doma v Olomouci a já většinu času trávím v Brně. Naštěstí vždy když přijedu, dostanu veeelikou výslužku a mám na celý týden či dva plnou lednici. NIKDY jsem nejedla lepší jablka, salát, lilek, rajčata, okurky, brokolice, květáky, borůvky, maliny, jahody, prostě vše. Paní Bednaříková je už proslulá i u mých přátel, protože se vždy ptají, kde jsem vzala tak výbornou zeleninu a ovoce a já pyšně odpovídám, že hned za plotem.

Teď už i vy znáte moji nejúžasnější sousedku paní Bednaříkovou, kterou mi seslalo samo nebe, a tudíž když mé recepty jsou se zeleninou nebo ovocem, víte, odkud pochází. Vždy čerstvé, pěstované s láskou a přes plot hozené s velikým obdivem a vděkem.

melon (1) melon (2)

Když říkám, že paní Bednaříková má vše, myslím tím opravdu vše. Má i melouny! Těžké uvěřit, ale lepší meloun jsem nejedla ani ve Španělsku. Včera mi přes plot opět přistála výslužka, kde byla i půlka melounu tak jsem si ráno na snídani udělala svěží letní melounový salát s křupavými pistáciemi. Ideální snídaně pro teplé letní dny.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • ½ melounu, vypeckujte ho (pokud máte čas a nervy)
  • 7 sušených datlí, vypeckovaných
  • ¼ lžičky soli
  • šťáva z ½  citronu
  • 40 g pistácií (ve slupce)

Postup:

Meloun vypeckujte, pokud máte čas a energii, je to lepší, protože potom nemusíte dávat pozor jestli křoupete semínko nebo oříšek. Datle nakrájejte na plátky a pistácie vyloupejte. Salát zakápněte citronovou šťávou, přidejte sůl a vše důkladně promíchejte. Nechce vychladit a je hotovo.

melon (3)