Kdyby se aglio olio e peperoncino dalo snídat, určitě jej i snídáme. Až tak toto jednoduché jídlo milujeme a děláme si jej minimálně jednou týdně (ale někdy i 3x!). Je to ultra rychlý oběd, večeře nebo sváča když nás honí mlsná. Hlavním důvodem, proč jsme si tyto těstoviny tak zamilovali, jsou naše domácí Fettuccine. Jsou tak dobré, že je syrové ujídáme už při jejich přípravě. K dokonalosti stačí přidat už jen kvalitní olivový olej, česnek, kousek chilli a bylinky. Do originálního receptu sice mozzarella nepatří, ale my si tak jídlo ještě trochu vylepšujeme…protože, kdo by nemiloval mozzarellu?

 

Fettuccine dělám na novém strojku Atlas 150 Wellness z řady Marcato Design. Je krásný, jednoduchý, pevný a skvěle se s ním pracuje. Těsto dělám klasicky jako na penne nebo jakékoli těstoviny (recept zde). Strojek jsem koupila se základním nástavcem na Fettuccine (hranaté 6,5 mm) a Tagliolini (hranaté 1,5 mm). V základu jsou sice jen dva nástavce, ale to vám v podstatě stačí. Velké pláty použijete při přípravě lasagní a na jakýkoli další způsob vám už bohatě vystačí dva zmíněné tvary těstovin. Atlas 150 Wellness lze použít s 13-ti dalšími nástavci, které si můžete dokoupit.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

  • 600 g čerstvých těstovin (fettuccine) nebo 400 g sušených
  • 60 ml kvalitního olivového oleje
  • 6 stroužků česneku, na plátky
  • kousek chilli papričky (záleží na pálivosti)
  • směs sušených italských bylinek (bazalka, oregano…)
  • čerstvá bazalka
  • 1 mozzarella

Postup:

Ve velkém hrnci uvařte v osolené vodě těstoviny. Pokud použijete čerstvé, stačí pouze minutku povařit.

V malém kastrůlku rozehřejte olivový olej, přidejte česnek  s chilli a krátce orestujte. Dávejte pozor aby se vám česnek nepřipálil a nezhořkl. Sundejte z plamene a vmíchejte sušené bylinky. Rovněž dávejte pozor aby se vám nespálily, ale jen se trochu uvolnily do oleje. Nakonec smíchejte ochucený olej s uvařenými těstovinami, přidejte nakrájenou mozzarellu a dozdobte čerstvou bazalkou. Pro milovníky oliváče můžete ještě zakápnout olejem. Buon appetito!