Všude kolem se dočítám, jak jednoduché je udělat si domácí puding, ale stejně vždy kupuji ten z prášku. Jednou, ale táta přinesl v rámci „odklízení krámů“ z babiččina domu, starou pudingovou nádobu. Chtěl ji vyhodit, ale to mu bylo hned zavrhnuto, probudila totiž ve mně takovou chuť ji vyzkoušet, že jsem se hned rozhodla puding udělat. Idea pudingu z prášku a historické nádoby mi nešla k sobě, proto jsem se rozhodla udělat tedy svůj první domácí puding. Lákala mě veganská verze, protože spojení kokosu a čokolády mi přišlo neodolatelné, ale klidně použijte klasické mléko. Všechny ty reference ohledně domácího pudingu byly pravdivé, je to opravdu nesmírně snadné a tak výborné, že už si málokdy koupíte ještě puding z prášku.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 15 min + vychladnutí

Ingredience:

  • 400 ml kokosového mléka/plnotučného kravského/jakéhokoli jiného
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ hrnku kukuřičného škrobu (Gustinu)
  • 3 lžíce Holandského kakaa
  • 60 g hořké čokolády
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • kokosové kousky, opražené na pánvi
  • kokosový olej, na vymazání

Postup:

V hrnci smíchejte 300 ml mléka s cukrem a solí. Zahřejte, ale nevařte.

V shakeru promíchejte zbytek mléka se škrobem a kakaem.

Stáhněte teplotu na minimum a vlijte kakaovou směs k mléku. Neustále míchejte a šlehejte metlou, ať se nevytvoří hrudky. Směs začne houstnout.

Až bude mít pudingovou konzistenci, sejměte z ohně a vmíchejte čokoládu a vanilku.

Nechte čokoládu rozpustit a poté vlijte do (kokosovým olejem) vymazané formy.

Vychlaďte a podávejte posypané opraženými kokosovými kousky.